Online nyheder

Fortum tager hånd om konsumfyrværkeri fra Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI)

22 Juni 2023, 11:40

Fortum tager sikker hånd om konsumfyrværkeri fra Forsvaret

Mange forbinder fyrværkeri med årsskiftet og nytårsaften, men Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) tager sammen med Fortum sikker hånd om indsamlet konsumfyrværkeri gennem hele året. 

I samarbejde med Politiet har FMI til opgave at opmagasinere og bortskaffe både lovligt samt ulovligt konsumfyrværkeri, der indsamles fra erhvervslivet og på genbrugsstationer hvert år efter nytår. Fyrværkeriet, der ender i Politiets varetægt, opmagasineres af FMI på forskellige ammunitionsdepoter i Danmark. Fyrværkeriet optager dog værdifuld plads på depoterne, hvor hylderne i stedet bør være fyldt op med konventionel ammunition til Forsvaret.

FMI har hidtil haft en aftale med en udenlandsk virksomhed, som stod for transport og bortskaffelse af fyrværkeriet, men ønskede en mere holdbar, hurtig og effektiv behandlingsmetode. Derfor har FMI indgået en aftale med Fortum Recycling & Waste i Nyborg. Fortum tager sig af bortskaffelsen af det lovlige konsumfyrværkeri, der nyttiggøres til fjernvarme og el til fordel for forbrugerne lokalt i Nyborg. 

Fortum har i tæt dialog med FMI forestået pakningen og emballeringen lokalt, så fyrværkeriet kan tranporteres og slutbehandles sikkert. Selve slutbehandlingen på anlægget i Nyborg foregår i kampagner og tilpasses det øvrige affaldsflow samt indholdet af krudt pr. emballage.    


Om Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI)

FMI er en styrelse under Forsvarsministeriet. FMI har ansvaret for det samlede forsvars og beredskabs materiel, it og cybersikkerhed. Styrelsen anskaffer, driver og bortskaffer materiel og it for såvel Hæren, Søværnet, Flyvevåbnet, Arktisk Kommando, Specialoperationskommandoen, Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen og resten af Forsvarsministeriets koncern. Desuden bistår vores it-medarbejdere dagligt i at modstå de cyberangreb, Forsvarsministeriets koncern udsættes for.